Debby Petter komt met haar theatershow 'Niet te geloven' naar de Reestkerk

Debby Petter. Foto Bob Bronshoff

Na een aantal, zeer geslaagde, muzikale optredens komt er nu iets totaal anders in de Reestkerk. Een theatershow van Debby Petter ( (actrice, cabaretière, echtgenote van Youp van het Hek en voormalig nieuwslezeres) over een vrouw die opgroeit in een diepgelovige gemeenschap. Debby Petter is te zien op 11 maart.

Vanaf haar zestiende wist ze dat ze weg wilde uit dit beklemmende milieu, maar dat lukt haar pas jaren later als ze zelf moeder is. Ze vlucht en neemt alleen haar zoon mee. Daarna breekt iedereen met haar. En dan begint het pas. Hoe vrij is dat leven waar ze zo naar verlangde? Dat leven zonder regels en enig houvast. Hoe begin je na je dertigste geheel opnieuw? Wie worden je vrienden? Wie was je? Wie ben je? Wie wil je worden? Hoe leef je een leven dat altijd streng verboden was?

Alles komt in deze voorstelling langs. Van Ruinerwold tot de Jehova’s. Maar ook de wereld zonder enig geloof komt ter sprake. Hoe vrij ben je daar eigenlijk? Zit niet iedereen een beetje ingesnoerd? Wat zijn de regels op je werk? Snakken we indirect niet allemaal naar discipline en beperkingen? Hoe vrolijk mag je over dit soort zaken praten? Debby vertelt het verhaal vol humor over geloof, wanhoop en liefde.

Tekst: Debby Petter (met tekstbijdragen van Youp van ’t Hek) De voorstelling start om 20.15 uur. U kunt uw tickets boeken op www.reestkerk.nl

Er zit in deze voorstelling geen pauze, maar mensen blijven wel vaak na de voorstelling nog napraten, vanwege het bijzondere verhaal.

Nieuws

menu