Doe hier de verkeersquiz en test je kennis!

Wethouder Scheringa met de lokale afdeling Steenwijkerland van Veilig Verkeer Nederland.

Veilig Verkeer Nederland (VVN) heeft een quiz gemaakt met verkeersvragen over Steenwijkerland. Dit naar aanleiding van binnengekomen meldingen over onveilige verkeerssituaties. Test hier je kennis!

De inwoners van de gemeente Steenwijkerland maken elke dag weer deel uit van het verkeer. Je rijdt de vertrouwde route naar het werk of brengt de kinderen op de fiets naar school. Je kent de lokale verkeerssituaties en weet waar je extra op moet letten. Toch krijgt Veilig Verkeer Nederland meldingen van inwoners over onveilige situaties. Bijna altijd hebben deze meldingen te maken met te snel rijden. Soms lijken we de regels niet (meer) helemaal te kennen. Dan denken we het wel te weten, maar klopt het ook?

Wethouder Marcel Scheringa: „Verkeersveiligheid is toch vooral rekening houden met elkaar. Belangrijk is dat iedereen in ieder geval weet wat de regels zijn. De lokale VVN afdeling Steenwijkerland heeft deze quizvragen bedacht bij recent gemelde onveilige verkeerssituaties. Door educatie en bewustwording werken we samen aan veiliger gedrag in het verkeer.”

Doet u mee?

Test HIER je kennis met de verkeersquiz!

Veilig Verkeer Nederland

Veilig Verkeer Nederland is dé verkeersveiligheidsorganisatie van Nederland. Maatschappelijk betrokken en weet wat er leeft op straat. Onze missie: iedereen veilig over straat. Veilig Verkeer Nederland activeert en faciliteert zoveel mogelijk mensen en organisaties om daar een bijdrage aan te leveren. Meedoen is makkelijk!

Nieuws

Meest gelezen

menu