Don Bosco uit Steenwijkerwold viert Palmpasen met dienst en optocht: 'Twee kinderen konden het koor al begeleiden op tamboerijn'

Na afloop van de mooie dienst stonden alle kinderen klaar met hun palmpaasstokken in een heuse erehaag.

Na afloop van de mooie dienst stonden alle kinderen klaar met hun palmpaasstokken in een heuse erehaag. Foto aangeleverd

In de Sint Andreaskerk van de H. Christoffel Parochie uit Steenwijkerwold werd afgelopen zondag Palmpasen gevierd. De grote groep van 30 kinderen van het Don Bosco Kinderkoor uit Steenwijkerwold stal de show. De groep, speciaal voor deze gelegenheid opgericht, zong tijdens de dienst de sterren van de hemel.

Er was tijdens de repetities van het koor voor het optreden extra aandacht voor ritme geweest. „Daardoor konden twee kinderen het koor al begeleiden op een tamboerijn en bleven zij keurig in de maat”, aldus trotse koorleidster Lydia Brommer.

In een volle kerk gevuld met parochianen, kinderen en (groot-)ouders werd genoten van een speciale kinderdienst. Vijf kinderen hadden vooraf een gedicht of lezing voorbereid en deze hebben zij keurig voorgelezen. Net iets trager dan normaal, want zo hadden zij dit geoefend: „In de kerk is meer galm, dus moet je meer pauzes nemen.”

Palmpaasstok

Kinderen van de Don Bosco school hadden op school al een palmpaasstok gemaakt. Voor kinderen die niet op de Don Bosco school zaten en jongere broertjes en/of zusjes was er de gelegenheid om tijdens de dienst een palmpaasstok te maken. Ook waren er een aantal kinderen gekomen die thuis al een stok hadden gemaakt. Na afloop van de mooie dienst stonden alle kinderen klaar met hun palmpaasstokken in een heuse erehaag. Hier werden de rest van de aanwezigen vrolijk onthaald.

Kinderen en (groot-)ouders gingen aansluitend op pad. In een lange stoet maakten de ruim 60 kinderen een optocht door Steenwijkerwold. Hierbij werd ook de Herbergier aangedaan, waar samen liedjes werden gezongen. Zowel de kinderen als de bewoners genoten hier zichtbaar van.

Al met al een groot feest waar de werkgroep met enthousiaste ouders met een trots gevoel op terug kijkt. Een mooie traditie dat volgend jaar zeker een vervolg krijgt.