Dorpskerk open tijdens de Vleddermarkten, als rustpunt en met een expositie

De middeleeuwse kerk in Vledder met doopvont uit de 11e eeuw. Frens Jansen

Tijdens de reeks van zes zomermarkten in Vledder, die op 12 juli beginnen, is ook Johannes de Doperkerk geopend voor het publiek. De deuren staan open van 12.00 tot 18.00 uur. In de drukte van elke dag is het volgens de mensen van de kerk goed om even bij te komen in de stilte van dit oude kerkgebouw.

Voor de niet bekende toerist is er een gids die kan wijzen op de bijzonderheden van dit monument. Er is veel te vertellen over de rijke historie van kerk en toren en zeker over het doopvont dat stamt uit de 11 e eeuw. Af en toe zal ook het orgel bespeeld worden.

Tijdens de zomermaanden is er een expositie van heel bijzondere quilts. Gerda van der Velden uit Steenwijk heeft de nissen in de kerk gevuld met haar quiltwerk. Al eerder had ze hier een expositie van pastelkrijt tekeningen, wat uitblonk in precisie. Al zo’n 35 jaar houdt Gerda zich bezig met quilten. Toen de kinderen klein waren en zij op school werkte werd ieder leeg moment gevuld met deze mooie hobby. Nadat ze is gestopt als groepsleerkracht heeft ze zich met nieuw elan op het quilten gestort. Omdat er verschillende technieken worden toegepast is Gerda vaak met meerdere werken bezig. De afwisseling maakt het leuk, zegt ze.

In de kerk zijn grote doeken te zien naast kleiner werk, er ligt een beschrijving bij die meer over het kunstwerk vertelt.

Nieuws

menu