Dorpsschool De Blesse zet juf Jolanda ter Horst in het zonnetje

Ter Horst werd vrijdagmorgen opgehaald met een speciale bus van de stichting Openbaar Vervoer Collectie Nederland (OVCN) in Sonnega. Lenus van der Broek

Juf Jolanda ter Horst van OBS Dorpsschool in De Blesse staat 25 jaar voor de klas. Ze woont met haar man Gerrit ter Horst in Wolvega. Ter Horst werd vrijdagmorgen opgehaald met een speciale bus van de stichting Openbaar Vervoer Collectie Nederland (OVCN) in Sonnega.

De leerlingen van haar groep en haar man gingen ook mee in de bus. Bij school werd de juf feestelijk ontvangen door alle leerlingen, waarna een gezamenlijke ontbijt volgde. Vervolgens werd met alle leerlingen oudhollandse spelletjes rondom de school gespeeld.

In haar eerste jaar deed Ter Horst verschillende invalklussen bij scholen in Weststellingwerf. Volgend schooljaar is zij 25 jaar aan Dorpsschool De Blesse verbonden. Zij is destijds afgestudeerd in de bovenbouw, maar werkt al heel wat jaren in de onderbouwgroep naar volle tevredenheid. ‘Een zeer gewaardeerde en professionele onderwijskracht en collega’, aldus schoolleider Ingrid Bruinenberg.


Nieuws

menu