Kinderboekenweek bij Obs de Voorpoort in Vollenhove geopend met vissenmasseur

Wie wil er nou niet klimrekbewaker worden?

Wie wil er nou niet klimrekbewaker worden? Foto: Obs de Voorpoort

De Kinderboekenweek bij Obs de Voorpoort in Vollenhove is afgelopen woensdag begonnen met een bijzonder interview met een ‘vissenmasseur’. Dit bijzondere beroep komt uit het boek ‘De Chocolade tandarts, en 237 andere waanzinnige beroepen’.

Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar:‘ Worden wat je wil..’. Worden wat je wil betekent niet dat je een beroep hoeft uit te voeren dat ook daadwerkelijk bestaat. Misschien willen de kinderen wel een chocoladetandarts worden of een dinosaurus-temmer. Na het verhaal over de vissenmasseur mochten de kinderen zelf nadenken over wat ze later eigenlijk willen worden.

Achtbaanchirurg

De kinderen kwamen vervolgens met de meest bijzondere ideeën. Zo werd er gekozen voor het beroep: leeuwenkapper, piano fluisteraar, klimrekbewaker en zelfs een achtbaanchirurg. Met het lied: Worden wat je wil, van kinderen voor kinderen is de opening feestelijk afgesloten.

De Kinderboekenweek duurt, in tegenstelling tot wat de naam ons doet denken, tien dagen (6 tot 17 oktober). In deze periode wordt extra aandacht gegeven aan lezen, kinderboeken, beroepen en natuurlijk aan het thema: ‘Worden wat je wil’.