Eerste grote klus bij station Zwolle is geklaard

Spoorplan Noord Nederland ProRail

Zwolle - Ondanks de koude eind februari en begin maart, is het ProRail en aannemer Strukton Rail gelukt om de bovenleiding over enkele honderden meters bij het station in Zwolle aan te passen.

Onder de winterse omstandigheden van sneeuw, vorst en ijzige wind werd het werk op een hoogte van 4-5 meter succesvol afgerond. Dik ingepakt met extra thermokleding warmden de bikkels zich soms op in de keet waar extra warme maaltijden klaarstonden. 

In de voorjaarsvakantie namen bussen het treinverkeer over op de spoorlijnen Zwolle-Kampen, Zwolle-Amersfoort en Zwolle-Lelystad.

ProRail en Strukton bouwen in opdracht van de gemeente een busbrug over het spoor en met het oog daarop is de hoogte van de bovenleiding gereedgemaakt. 

Brug in aanbouw

De brug zelf is naast het spoor in aanbouw en wordt in het weekend van 19 en 20 mei over de nu verlaagde bovenleiding op de definitieve plek geplaatst. De busbrug is ondereel van het omvangrijke Spoorzone-programma van de gemeente Zwolle en de provincie Overijssel: een enorme verbetering van het OV-knooppunt Zwolle.

Zwolle 2018-2021 

De bouw van de busbrug aan de westzijde is een van de grote projecten die ProRail doet in Zwolle. Vanaf de zomer van 2018 volgt een verdere grootschalige aanpak van het spoorknooppunt Zwolle. We optimaliseren de sporen en wissels, verdubbelen het spoor naar Herfte en maken een groot opstelterrein voor treinen. Dit alles als onderdeel van het grote Spoorplan Noord Nederland.