Enorme belangstelling voor cursus zelf cider maken

Er kunnen 6 verschillende soorten cider gemaakt worden. Foto: Fruithof

Vanwege het grote succes van de vorige cursus, gaat de Fruithof ook dit jaar weer een cursus zelf cider maken organiseren. De cursus wordt in twee groepen gehouden, en bestaat uit drie dagen. De eerste cursusdag voor de eerste groep is op zaterdag 9 april.

De Fruithof had afgelopen jaar gehoopt op 12 tot 14 deelnemers voor de cursus zelf cider maken. Maar ontving uiteindelijk meer dan 65 aanmeldingen. Daarom werd besloten om de cursus in meerdere groepen te verdelen. De cursus bestond uit 3 dagen. De eerste cursusdag werd door Bernd Wondergem verzorgd. Hij gaf de theorie van het cider maken, en liet verschillende soorten ciders proeven. Bernd is professioneel cidermaker en heeft ook twee boeken over cider geschreven.

Op de tweede cursusdag hebben de cursisten ook daadwerkelijk zelf cider gemaakt. Ze hadden daarbij de keuze uit verschillende appelrassen die op de Fruithof staan en waarvan bekend is dat ze geschikt zijn om cider van te maken, zoals Hollandse Bellefleur, Groninger kroon, Rode Boskoop, Keuleman, Jonagold en Bremley’s Seedling. Deze rassen springen eruit door hun relatief hoge gehalte aan zoet-zuur, bitterheid en tannines. Daarmee creeër je smaak en ‘body’. De cursisten hebben zes verschillende ciders gemaakt. Die staan nu nog te rijpen in grote vaten op de Fruithof. Dit voorjaar komen de cursisten weer bijeen om hun zelf gemaakte ciders te proeven.

Vanwege het grote succes gaat de Fruithof ook dit jaar weer een cursus zelf cider maken organiseren. De cursus wordt in twee groepen gehouden, en bestaat uit drie dagen. De eerste cursusdag voor de eerste groep is op zaterdag 9 april. Voor de tweede groep is dat op zaterdag 16 april.

De cursus zelf cider maken kost 265,- euro per deelnemer. Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.fruithof-frederiksoord.nl.

Nieuws

menu