'Erg benieuwd hoe ver we het dit jaar schoppen op het NK Blindproeven, spannend! | Dagboek Kim van der Linde van Vino Veno

Kim van der Linde Foto: Martijn Bijzitter

Inwoners uit de regio geven een inkijkje in hun dagelijks leven in de vorm van een dagboek. Wat doen zij, wat houdt hen bezig. Deze week Kim van der Linde-Bruggink uit Vollenhove, eigenaar van wijnwinkel Vino Veno.

Vrijdag 20 mei

Op vrijdagochtend is het in huize van der Linde-Bruggink altijd even aanpoten. Kids op tijd in de kleren (best een uitdaging met een dochter van 8 en zoon van bijna 4 met een uitgesproken mening). Ontbijtje erin en dan gauw door naar school/opvang. Er volgt een lekkere drukke dag bij Vino Veno. Ook doet mijn vader nog een paar ritjes naar mijn horecaklanten om wijn te bezorgen.

Om 17.30 uur gauw naar huis waar mijn tante Alice (tevens buurvrouw) al een heerlijke stamppot heeft klaarstaan. Veel tijd heb ik niet, want vanavond staat de maandelijkse wijnproeverij gepland bij cafe-bar Saantje in Vollenhove. Ik heb een grote club en gelukkig goede hulp van wederom mijn tante en vriendin Femmy. We proeven het thema oude wereld (Europa) versus nieuwe wereld (alles buiten Europa). Hier proeven we telkens twee wijnen naast elkaar, zoals een chardonnay uit Oostenrijk en een chardonnay uit Californië. De sfeer zit er meteen goed in en ik krijg veel enthousiaste reacties. Ook bleef het naderhand nog lang gezellig in het bar gedeelte. Een zeer geslaagde avond!

Zaterdag 21 mei

06.30 uur, Rise and Shine! Fenne en Kasper (zo heten die twee schurken) hebben er natuurlijk geen boodschap aan als moeders pas zo laat in bed ligt. Eigenlijk ook wel weer gezellig, want ik hoef pas om 09.30 uur in de winkel te zijn. Zaterdag vind ik altijd de heerlijkste dag in de winkel. Alle administratieve dingen heb ik dan meestal afgerond en de horeca is weer voorzien van wijn.

Volle focus op de winkel dus met veel leuke klanten, gezellig!

Normaal ben ik om 16.30 klaar, maar ik heb vandaag nog zoveel te doen dat ik pas om 17.45 uur thuis ben. Gelukkig is dit niet erg, want het thuisfront was ook nog op pad. Thom bedacht onderweg terug om sushi te halen in Emmeloord. Nou, dat hoeft hij geen tweede keer te vragen. Ik ben DOL op sushi!

’s Avonds spreek ik met twee lieve vriendinnen af om wat te drinken. De tijd vliegt, maar ik moet op tijd naar huis omdat ik er zondag op tijd uit moet. Om 00.00 gaat het lichtje letterlijk en figuurlijk uit.

Zondag 22 mei

Om 09.30 uur stap ik samen met Thom en Kasper in de auto richting Limburg. Fenne kan helaas niet mee vanwege school de volgende dag, dus dat is meteen een reden om nog eens terug te gaan! Ik heb maandag een afspraak bij Domein Holset, maar omdat het zo’n eind rijden is gaan we dus vandaag al heen. Ze hebben een B&B, dus dat komt goed uit. Bij Domein Holset wordt met zeer veel passie gewerkt. Van het ontvangst, prachtige kamer, huiselijke sfeer tot aan het belangrijkste onderdeel: de uitsluitend mousserende wijnen die op traditionele methode (zoals Champagne) worden gemaakt.

We verkennen de omgeving en eindigen in het leuke stadje Gulpen. Hier eten we op aanraden van Holset in een leuk grand café waar een Gulpener biertje niet mag ontbreken. Als we ’s avonds weer terugkomen, drinken we op het gemeenschappelijke balkon van het wijnhuis nog een glas wijn met uitzicht op de wijngaarden en ondergaande zon. Een heerlijke afsluiter van een prachtige dag, waarbij ik meer dan eens besef hoe bevoorrecht wij zijn om dit te kunnen doen!

Om 21.30 uur liggen wij in bed en ook Kasper, die bij ons op de kamer slaapt, is snel vertrokken.

Maandag 23 mei

Onze levende wekker heeft voor zijn doen lekker uitgeslapen tot 07.15. Ruim een uur later krijgen we beneden een heerlijk ontbijt uitgeserveerd, wat een fijne start van de dag. Daarna is er tijd voor een beetje sightseeing en bezoeken we het drielandenpunt. Nog even gauw de toren omhoog gegaan, om vervolgens binnen no time weer beneden te zijn. Kasper zag vanuit de toren een legertruck en dat was toch een stuk interessanter dan het uitzicht. Gelukkig vonden de militairen dat ook, want hij mocht zelfs nog even in de truck kijken. Zijn dag kon niet meer stuk.

Daarna weer terug naar Holset waar ik samen met een klant een afspraak had. De mousserende wijnen zijn stuk voor stuk prachtig en met een kofferbak vol wijn gingen we huiswaarts.

Dinsdag 24 mei

Weer een drukke dag vandaag. Administratie, bestellingen, klanten helpen.. de dag was zo weer om! ’s Avonds heb ik met mijn proefclubje voor de laatste keer geoefend voor het NK Blindproeven dat aanstaande zondag 29 mei plaatsvindt. Vorig jaar werden we eerste op het NK en op het Wereldkampioenschap vierde. (meer info op www.fred-nijhuis.nl ) Ik ben erg benieuwd hoe ver we het dit jaar schoppen, spannend! Het vooruitzicht van een dagje vrij op Hemelvaart is trouwens fijn. Quality time met Thom, Fenne en Kasper. En natuurlijk mentale voorbereiding op de wedstrijd aanstaande zondag.. Wish me luck!

Nieuws

menu