Coen Manche (17) uit Koekange doet eindexamen vwo/technasium. 'Examen Duits verliep vrij soepel. Nu wachten op de examenuitslag'

Coen Manche, CSG Dingstede. Foto: Aangeleverde foto

Coen Manche (17) uit Koekange doet eindexamen vwo/technasium op CSG Dingstede in Meppel. Maandag 23 mei maakte hij zijn zevende en laatste examen: Duits.

„Eindelijk, mijn laatste examen! Duits. Hiervoor had ik in het weekend nog wat geoefend, zoals het herhalen van belangrijke signaalwoorden die we in de lessen geleerd en geoefend hadden en welke handig kunnen zijn om te herkennen in eindexamenteksten. Ook had ik de dag ervoor nog een eindexamen gemaakt. Hoewel het maken van leestoetsen niet mijn sterkste kant is, viel het resultaat me tijdens het oefenen erg mee. Mede hierdoor ging ik met redelijk veel vertrouwen het eindexamen in. Gelukkig viel het examen mee en waren er best redelijke teksten. Het ging bijvoorbeeld over verschillende interviews, schoolproblemen, natuurbescherming en een stukje geschiedenis over de verdeling van West- en Oost-Duitsland. Het examen verliep vrij soepel. Nadat ik mijn antwoorden thuis had nagekeken bleek dat ik best veel goed had. Na het afronden van het laatste examen is dan eindelijk de vakantie aangebroken en is het wachten begonnen tot 9 juni. Dan worden de definitieve eindcijfers bekend en wordt bekend gemaakt of alle examenkandidaten geslaagd zijn of niet.”

Nieuws

menu