Feestelijke ‘walk-through’ door de school

Diploma uitreiking RSG Tromp Meesters 2020. Martijn Bijzitter

Steenwijk Het was anders dan voorgaande jaren, de diploma-uitreiking op RSG Tromp Meesters. In plaats van een grote happening op de Markt, met honderden toeschouwers en spectaculaire aankomst in allerlei voertuigen, worden er deze week feestelijke avonden op school georganiseerd.

Ondanks de andere opzet, een walk-through door de school, was het maandagavond in ieder geval een heel geslaagde avond. De eindexamenleerlingen zagen er op hun paasbest uit; vele al voor de coronacrisis gekochte galajurken konden alsnog uit de kast.

Rode loper

Leerling en ouders kregen een tijdstip door waarop ze op school verwacht werden. De rode loper was uitgelegd. Er was een heel parcours uitgezet door school. Her en der stonden docenten te klappen en te juichen. Eenmaal binnen volgde een gesprekje over de toekomstplannen en mocht de leerling het podium op, waarna hij of zij een vlag naar zich toegezwaaid kreeg met daaraan een tas met daarin het diploma. Toen was het een kwestie van tekenen en was het tijd voor een hapje en een drankje (en een presentje van feestcommissie Doteas). Lang blijven hangen was niet de bedoeling, maar dat was geen probleem: de leerlingen troffen elkaar later nog in de stad.

En dan is het afscheid van de RSG toch echt een feit: op naar een nieuw avontuur!