Finalisten Cameretten komen vrijdag naar de Tippe

Camerettenwinnaar Yunis Aktas is vrijdagavond te zien in De Tippe in Vledder.

Camerettenwinnaar Yunis Aktas is vrijdagavond te zien in De Tippe in Vledder.

Op zaterdag 26 november 2022 is in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag de winnaar van de 56e editie van Cameretten Festival bekend geworden. Drie kakelverse cabarettalenten hebben alles op alles gezet om tijdens de grande finale van de eerste Haagse editie van het oudste cabaretfestival van Nederland de felbegeerde juryprijs mee naar huis te nemen. Vrijdagavond 21 april is finalist Yunus Aktas te zien in het daktheater van De Tippe in Vledder.

De vakjury, onder leiding van juryvoorzitter Kim Muller, heeft de juryprijs toegekend aan Yunus Aktas. Burgemeester Jan van Zanen mocht de publieksprijs ook uitreiken aan Yunus Aktas. De persoonlijkheidsprijs is deze editie niet uitgereikt door de jury.

De jury over Yunus Aktas: „Yunus speelt in zijn programma de underdog, de loser en dat doet hij volgens de jury met verve. Zijn stijl is onderkoeld, hij oogt ontspannen en volledig in control. Yunus bezit een groot gevoel voor timing. Zijn grappen vallen stuk voor stuk en zijn verrassend raak. De jury ziet dat Yunus ervaring heeft als stand-up comedian; het is vakkundig en goed. Yunus heeft de lachers op zijn hand, hij is een innemende persoonlijkheid en zijn droogkomisch talent is groots.”

De finalisten van Cameretten Festival 2022 waren: Joey & Dave, Yunus Aktas en Selma Visscher. Alle drie de finalisten zullen te zien tijdens de uitgebreide finalistentournee die op 2 december 2022 van start gaat met voorstellingen in bijna 60 theaters en poppodia. Kijk voor de speellijst op www.cameretten.nl.

De voorstelling Finalisten Cameretten begint vrijdag 21 april om 20.00 uur en de kaartjes kosten € 16,-. Per stuk. Aangezien ons dak theatertje in Vledder meestal snel uitverkocht is, raden we zeker aan van te voren kaarten te bestellen. Dit kan heel makkelijk via de website van restaurant de Tippe https://www.detippe.nl