Ga terug naar 1964 met Films van Toen: Bekijk hier de dorpsfilm van Emmer-Compascuum en zie hoe melkboer B. Aardema op zijn bakfiets zuivel rondbrengt

Video: Drents Archief

Oude films beleven nieuwe tijden bij DVHN. En je kunt ze kijken vanuit de luie stoel. DVHN zendt, in samenwerking met het Drents Archief, elke zondag een Drentse archieffilm uit.

In 2022 staat iedere maand een Drentse gemeente centraal. Elke week tonen we een dorpsvideo uit die gemeente. In september is dat Emmen. Met vandaag: Emmer-Compascuum. Beelden: J.W.L. Adolfs.

Kort na de Tweede Wereldoorlog maakt filmmaker Johan Adolfs deze dorpsfilm in Emmer-Compascuum. Er komt een optocht voorbij met allerhande verenigingen, zoals de Algemene Nederlandse Geheelonthoudersbond afdeling Emmer Compascuum. Daarnaast zien we winkels en mensen aan het vissen en fietsen en de school gaat net uit. Een van de dorpsbewoners die duidelijk in beeld komt is melkboer B. Aardema. Hij arriveert met een bakfiets vol melkbussen en andere zuivelproducten, en stopt om te poseren voor de camera.

Nieuws

menu