Gerard Nijboer geeft energie in de Clemenskerk in Havelte

Gerard Nijboer. Foto: Martijn Bijzitter

Gerard Nijboer is komende zondag te gast in de Clemenskerk in Havelte tijdens een dorpsgesprek van ‘De Lerende Weg’. De Uffelter werd als marathonloper wereldberoemd, hij won in 1980 een Olympisch zilveren medaille en werd Europees kampioen in Athene.

Nijboer gaat deze middag geen oude koeien uit de sloot halen en alleen over zijn hardloopverleden spreken, wél gaat hij in op wat sport en fitheid doen. Als gewezen sociaal-psychiatrisch verpleegkundige en marathonloper weet hij natuurlijk goed hoe de balans tussen hoofd en lijf werkt.

Leefstijlprogramma

Ook is hij oprichter van de Stichting iRun2BFit in 2006. Stichting iRun2BFit legt een solide basis voor een energiek en fit leven voor scholieren uit de eerste drie klassen van het voorgezet onderwijs. Het beweeg- en leefstijlprogramma draagt duurzaam bij aan het fysieke, mentale en sociale welzijn van opgroeiende jongvolwassenen. Sinds de oprichting hebben ruim 60.000 leerlingen deelgenomen aan iRun2BFit.

De bijeenkomst in de Clemenskerk begint om 16.00 uur, na afloop staat een drankje en hapje klaar. Aanmelden is niet nodig, de toegang is op basis van een vrijwillige bijdrage.

Nieuws

menu