Gezin gaat op wereldreis: 'Het is de bedoeling dat we wel enige luxe hebben'

Kees, Leonie en Indy van Schilt in hun toekomstige rijdende huis. Eigen foto

Vledder/Dwingeloo - Naast het grote huis aan de Vledderweg 35 in Vledder staat een grote oplegger van precies 13.60 meter lang, 2.50 breed en 2.50 meter hoog. Hierin wordt druk gewerkt om er een comfortabel huis van te maken. Het echtpaar Van Schilt gaat hier een wereldreis te maken, zodra de mogelijkheden er weer zijn.

„Ons huis in Dwingeloo hebben we al snel kunnen verkopen, we hebben geluk gehad dat we het pand in Vledder konden huren, immers hier zit een enorm grote ruimte achter voor al het kluswerk. Daarbij het woont hier prima hoor", vertellen ze.

Kees is 22 jaar internationaal vrachtwagen chauffeur geweest, om wat vaker thuis bij zijn gezin te zijn werkte hij als planner op kantoor. „Het was prima, maar niet mijn idee om dit jarenlang te doen. Wij vroegen ons daarom af hoe wij ons leven verder konden invullen en zijn toen gaan brainstormen", vertelt Kees.

„Op een gegeven moment zagen we een filmpje van een dubbeldekker die was omgebouwd tot camper. Toen dachten we allebei: dat is het! Na wat speurwerk kwamen we er achter dat het geen camper moest worden, maar een oplegger, aangezien daar veel meer ruimte in zit." Dat is gelukt en in augustus kwam het grote gevaarte naast het woonhuis te staan.

Slaapkamers

Kees is zelfstandig ondernemer en doet al zijn zaken met de laptop, dus ook tijdens de reis. Inmiddels is er in de oplegger al het nodige veranderd en gerealiseerd. Zo zijn er twee slaapkamers, een badkamer met douche en toilet en een grote keuken annex leefruimte met koelkast, vriesvak en magnetron in gemaakt. Ook komen er zonnepanelen op het dak.

„We willen niet sukkelen, uiteindelijk is het de bedoeling dat we wel enige luxe willen hebben", vult Leonie aan. Ook is er ruimte voor een wasmachine, een droger en een bergruimte voor onder andere gereedschap en fietsen.

Ook de 10-jarige Indy heeft er zin in. „Wat het leren van haar betreft, door de lockdown hebben we al veel geleerd en zijn in onderhandeling met haar school.  Wij plannen overigens niets, dus wanneer en waar naar toe? We zien wel, als het maar naar lekkere temperaturen zijn", zegt het avontuurlijke, sympathieke echtpaar.  „Oh ja, uiteraard gaat onze hond Maggy ook mee", willen ze nog even kwijt.

Monica Onderstijn