Glaskunst op de Kunstproeverij

Annette Kiewiet aan het werk in haar atelier.

Na zelf 12 jaar de kunstmarkt te hebben georganiseerd, de laatste jaren samen met Rianne van Koppen, vond Annette Kiewiet-Huitink het tijd voor andere activiteiten. Inmiddels is ze een paar jaar bezig met glaskunst en dat is zondag 31 juli te zien op de Kunstproeverij in Vledder.

Tot op heden is Annette ook nog bezig cursussen te geven in beeldhouwen voor een vaste groep die al jarenlang elke woensdagmiddag komen beitelen en raspen. Maar er is een nieuwe uitdaging in haar leven bij gekomen en dat is glasfusen. Jaren geleden heeft Annette al gezegd: „als het beeldhouwen te zwaar gaat worden, ga ik over op glas”. Die gelegenheid deed zich ruim twee jaar geleden voor toen ze een compleet atelier kon overnemen, met materiaal voor glas en ovens. Bij glasfusen wordt het glas tot een patroon gesneden en gelegd en dan tot zo’n 800 graden verhit.


Sinds vorig jaar is haar glaskunst te zien en te koop in de Maartjestuin in Eesveen, maar er is natuurlijk geen mooiere plaats om de glaskunst te laten zien in haar eigen dorp, op haar ‘eigen’ KunstProeverij. En daarom is Annette zondag te vinden achter haar kraam, gevuld met allerlei mooie glasobjecten. „Een uitdaging en erg spannend om je werk zo te laten zien,” aldus Annette. Iedereen is welkom het te komen bekijken tijdens de KunstProeverij tussen 11.00 en 17.00 uur op het Lesturgeonplein in hartje Vledder.

Nieuws

menu