Groene verrassing voor inwoners Bloeizone Steggerda. Dorp investeert 52.000 euro in groen en welzijn

Wethouder Hanneke Zonderland deelt jonge planten uit in Steggerda. Foto Lenus van der Broek

De Bloeizone Steggerda startte zaterdag met een groene verrassing voor de inwoners van het dorp. Dorpsbelang deelde vlinderstruiken, fruitbomen en andere insect vriendelijke beplanting uit aan 125 huishoudens.

Een groene omgeving heeft een positieve uitwerking op mensen, is de motivatie achter de actie. Ook wethouder Hanneke Zonderland was naar het dorp gekomen om de jonge planten uit te delen.

De feestelijke start geeft niet alleen extra bekendheid aan het project Bloeizone, maar zorgt er vooral voor dat heel veel erven een beetje groener worden. Dorpsbelang wil de komende tijd meer activiteiten ondernemen die bijdragen aan de gezonde leefomgeving en het welzijn van bewoners. In totaal investeert ze ruim 52.000 euro om bewoners uit te dagen om meer te bewegen, de natuur te beleven, elkaar te ontmoeten en te ondersteunen.

Onderdeel van dit pakket is bijvoorbeeld de aanleg van een jeu–de-boulesbaan, het oprichten van een kookgroep, het organiseren van sportclinics, de promotie van gezonde voeding en het stimuleren van vergroening van het dorp.

Nieuws

menu