Grote diversiteit op 30ste Keramiekmarkt

Hemelvaartsdag is er weer Keramiekmarkt in Dwingeloo.

Hemelvaartsdag is er weer Keramiekmarkt in Dwingeloo. Foto Ans Klok

Zo’n negentig zorgvuldig geselecteerde keramisten uit binnen- en buitenland tonen op Hemelvaartsdag donderdag 18 mei tussen 10.00 en 17.00 uur hun werk op de 30ste Keramiekmarkt Noord-Nederland Dwingeloo.

Elke marktkraam op de grote brink wordt omgetoverd tot een kleine expositielocatie. De organisatie van dit grootse evenement is in handen van bestuur en werkgroep van de Stichting Keramiekmarkt Noord-Nederland Dwingeloo.

Anders dan bij exposities-op-locatie is hier de keramist zelf aanwezig en kan er met de kunstenaar over vormen, kleuren en details van zijn of haar werk worden gepraat. Bovendien is het werk direct aan te schaffen en mee te nemen. Door de grote diversiteit van het aanbod zal men zeker slagen om juist dát kunstwerk te vinden waarnaar men op zoek is. De bezoeker wordt verder getrakteerd op onder andere een demonstratie Raku-stoken, groot draaiwerk en mozaïekwerk. Tijdens de markt beoordeelt een deskundige jury het werk van de deelnemende keramisten. Dit leidt tot de toekenning van twee prijzen: de Keramiekprijs Noord Nederland, beschikbaar gesteld door Wiechers Wonen en de Draaiprijs voor de beste draaiprestatie, beschikbaar gesteld door VEKA, een bedrijf in keramische grondstoffen en de Stichting zelf. Deze prijzen worden om 15.00 uur uitgereikt.

Om de sfeer te verhogen is er gedurende de gehele dag livemuziek. De entree voor dit uitgebreide evenement bedraagt 5 euro per persoon; kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang en mogen gratis kleien. Parkeren is mogelijk op de ‘Lang-Parkeren’- plaatsen aan de Brug-es en de Brinkweg.