Harry Huisjes en Janet Scheper uit Meppel runnen een brasserie in het Zuid-Belgische Ouren en zagen hoe het water alles overnam. ‘Wij stonden erbij en keken er naar’

Harry Huisjes en Janet Scheper uit Meppel zullen zich afgelopen week altijd blijven herinneren. Het stel runt een brasserie bij een camping in Zuid-België en daar brak door de vele regenval watersnood uit. Ze zagen hoe in een mum van tijd het water de overhand nam op een groot deel van de camping. ,,Wij stonden erbij en keken ernaar.”

Het water stond metershoog om de tenten en caravans en sijpelde op een gegeven moment zelfs naar binnen bij de brasserie. ,,Het was zo onverwacht en het ging zo snel. Vorige week woensdagavond begon het al flink te regenen. Wij werden donderdagochtend heel vroeg wakker en zagen het water ontzettend hoog om onze caravan heen staan. Toen wij bij de brasserie aankwamen, sijpelde het water daar ook al naar binnen. De deuren hebben we goed afgesloten, dus de brasserie zelf bleef droog. Die ligt ook wat hoger. Gelukkig maar, want wij gebruikten het restaurant later als opvangplek”, vertelt Huisjes aan de telefoon.

Nieuws

Meest gelezen