Hanzesteden spelen de hoofdrol in aflevering Denken aan Holland. André en Janny waren 'verrukt van Hasselt'

In juni maakten André van Duin en Janny van der Heijden opnamen in Hasselt voor Denkend aan Holland. Foto: Gemeente Zwartewaterland

André van Duin en Janny van der Heijden waren in juni in Hasselt voor opnames voor het programma Denkend aan Holland. Het resultaat is te zien in de uitzending op maandag 13 september bij Omroep MAX. Ook Zwolle wordt bezocht.

„Wij wisten het al, André en Janny weten het nu ook en straks weet ook de rest van Nederland hoe mooi Hasselt is”, zegt burgemeester Bilder. Hij speekt van een mooi stukje promotie. „We hopen dat veel mensen straks denken: Hasselt, daar moeten we naartoe. Dat is goed voor toerisme en werkgelegenheid in Hasselt. Er wordt hier veel geïnvesteerd in toerisme. Kijk naar de nieuwe paden in het Van Stolkspark, de toeristische wegwijzers in de binnenstad en naar de Veerpoort, waarvan we de fundamenten opnieuw opbouwen. Dat zijn aantrekkelijke ontwikkelingen voor toeristen.”

Klein Amsterdam

Het tv-duo voer in het voorjaar onder begeleiding van brugwachters door de grachten van Hasselt. Ook brachten zij een uitgebreid bezoek aan maatschappelijke restaurant en cadeauwinkel De Linde. André en Janny waren „verrukt van Hasselt”, zo gaven zij toen aan. Ook Omroep MAX schijft op haar website enthousiast over Hasselt. „Ze komen langs Hasselt, het kleinere broertje van Zwolle maar als Hanzestad niet minder monumentaal en oogverblindend. Niet voor niets wordt dit stadje Klein Amsterdam genoemd met zijn grachten, bruggen en sluizen.”

De vaartocht met drie Hanzesteden in de hoofdrol begint in het oude stadshart van Zwolle en leidt over het Zwarte Water langs Hasselt naar Kampen. „Een prachtig waterrijk gebied vol landerijen en bossen waar af en toe een kerktoren in de verte verraadt dat ze weer in de buurt komen van de volgende historische plek”, aldus de omroep.

De uitzending Denkend aan Holland met Hasselt is te zien op maandag 13 september, 21.25 uur bij Omroep MAX, NPO 1.