Het Koor van De Hoeve viert 25-jarig jubileum met een diner en een mini-concert

Het Koor uit De Hoeve viert 20-jarig jubileum Foto: Eigen foto

Met een etentje en een mini-concert voor familie en vrienden heeft Het Koor uit De Hoeve alvast gevierd dat ze volgende week vijfentwintig jaar bestaan. Wat begon als een koor met vijftien leden is in die tijd uitgegroeid tot een groep van 40 zangers en zangeressen. Die zijn al druk bezig met de voorbereidingen van drie kerstconcerten in december.

Tussen het eerste concert in De Hoeve en het meest recente optreden tijdens Kopje Cultuur in Steenwijk, ligt een kwart eeuw aan verhalen. Tijdens het diner met miniconcert dat Het Koor afgelopen zondag vierde werden herinneringen opgehaald. De voorzitter, Izie Hoogeveen, vertelde over de oprichting op 19 oktober 1996 en over hoe Het Koor uitgroeide tot een groep met 40 zangers en zangeressen waarvan vijf al vanaf het begin lid zijn.

De leden van Het Koor komen uit de wijde omgeving van De Hoeve: Stellingwerf, Westerveld en Steenwijkerland. Tijdens het jubileumfeest in restaurant It Polderhûs in Veenhoop werd uit volle borst gezongen met liederen van ELO, Neil Diamond en Danny Vera. Het restaurant is van Bonnie en Herma Sikkes, en omdat Herma ook lid is van Het Koor, schuiven ook zij aan voor het driegangendiner waarbij zij zelf voor de muzikale omlijsting zorgen.

Het eerste concert dat het jubileumkoor ooit gaf was in De Hoeve bij Ben Dekker, onder leiding van dirigente Hinke Jelsma. Zij werd in 2012 opgevolgd door Angelica Braam uit Steenwijk. „Onze deelname aan het Schiermonnikoogfestival in 2016 vind ik één van de mooiste momenten,” vertelt ze. Een ander hoogtepunt van Het Koor was de muzikale bijdrage in 2018 toen De Hoeve Cultureel Hoofddorp van Friesland was. Het laatste optreden was in Steenwijk, tijdens Kopje Cultuur. Nu, na het jubileumfeest, bereiden de zangers en zangeressen zich voor op de drie kerstoptredens die in december worden gegeven.

Nieuws

Meest gelezen