Historische Vereniging Havelte gaat met de tijd mee. Corona-experiment krijgt vervolg, 'Onsen Spiker' is nu volledig in kleur

Onsen Spiker, het kwartaalblad van de Historische Vereniging Havelte en omstreken, is vernieuwd. Het formaat van het blad dat volgende week weer bij de leden op de mat valt, is aanzienlijk vergroot en voortaan volledig in kleur.

Bestuurs- en redactieleden zijn trots op de nieuwe 'Onsen Spiker'.

Bestuurs- en redactieleden zijn trots op de nieuwe 'Onsen Spiker'. Foto: Gerrit Boer Fotografie

Tijdens de coronapandemie met al haar beperkingen, vonden ook bij de Historische Vereniging geen fysieke ontmoetingen plaats. De redactie zelf zorgde er in deze periode voor om via digitaal overleg toch elk kwartaal Onsen Spiker te laten verschijnen. Dit was voor de redactieleden Jannie de Leeuw Winkels en Hans van der Laan ook het moment om toestemming aan het bestuur te vragen om een aantal pagina’s van Onsen Spiker in kleur te laten drukken. „Bepaalde foto’s kwamen hierdoor mooier naar voren”, vertelt Jannie de Leeuw, die vervolgt dat de meerkosten van het drukken in kleur door het bestuur werden gezien als een geste naar de leden. „Om dan maar extra te kunnen genieten van het lezen en bekijken van Onsen Spiker ”, zegt ze met een glimlach. Volgens Hans van der Laan leenden de artikelen zich er ook goed voor. „Zo was er toch veel moois om naar uit te kijken en de reacties waren heel positief.”

Goedkoper

Nieuws

menu