Hond achtergelaten aan boom in bos in Havelte. Dierenambulance zoekt eigenaar

DAR Dierenambulance Zuidwest Drenthe vond maandag een herder in het bos aan de Wandelbosweg bij Havelte. Foto: Facebook DAR Dierenambulance Zuidwest Drenthe

In het bos aan de Wandelbosweg bij Havelte hebben medewerkers van de dierenambulance Zuidwest-Drenthe een achtergelaten herder aangetroffen. Het dier was vastgebonden aan een boom.

Het reutje is overgedragen aan het Drents Dierentehuis Beilen. De politie is ingeschakeld en de eigenaar wordt gezocht. Er komen volgens veel tips binnen over de hond.

Twee weken in quarantaine

Volgens Alwin Tol van het Drents Dierentehuis Beilen gaat het naar omstandigheden goed met het dier. „Mijn collega’s hebben net met de hond gelopen en ze konden hem zo meenemen uit de kennel. De hond blijft 14 dagen bij ons. Pas nadat hij twee weken in quarantaine is geweest en zijn karakter in kaart is gebracht, komt hij beschikbaar voor adoptie.” Een naam heeft de hond nog niet.

Volgens Tol gebeurt het bijna niet meer dat een hond vastgebonden wordt achtergelaten. „Vaak wordt er melding gedaan van overlast van een zwerfhond en dan blijkt het de eigenaar zelf te zijn die belt. Maar zo vastgebonden achterlaten? Heel af en toe gebeurt dat nog.”

Nieuws

menu