IJsbeelden Festival gaat niet door. 'Met pijn in het hart moet ik annuleren'

In de winter van 2019-2020 was het thema van het IJsbeelden Festival R-IJs door de tijd. Deze winter zou het 'What a wonderful World' worden. Foto: NDC/ Marianne Weegenaar

Het populaire IJsbeelden Festival in Zwolle gaat niet door. Dat heeft de in Steenwijk wonende organisator Erik Broekaart bekend gemaakt. „Met pijn in het hart moet ik IJsbeelden Festival annuleren,” zegt hij. De reden is het toenemend aantal coronabesmettingen.

Volgens Broekaart volgen de maatregelen van de overheid elkaar in rap tempo op. „Daarbij is het volstrekt onduidelijk welke maatregelen er over vier weken gelden, laat staan dat ik kan inschatten welke invloeden die hebben op het evenement. Onder deze condities zou het door laten gaan van het IJsbeelden Festival onverantwoord zijn en zou zelfs de toekomst van het festival in gevaar kunnen brengen.”

In de winter van 2019-2020 (nog voor de eerste coronamaatregelen in maart 2020) trok het festival in Zwolle 120.000 bezoekers uit Nederland maar ook uit Duitsland. Het evenement kon in de winter van 2020-2021 ook niet doorgaan. „Hoewel de teleurstelling groot is gaan we binnenkort strijdvaardig aan de slag om voor het volgend seizoen 2022/2023 weer een prachtig mooi IJsbeelden Festival te organiseren,” zegt Broekaart.

Nieuws

Meest gelezen

menu