Coen Manche (17) uit Koekange doet eindexamen vwo/technasium. 'Ik ben zeer tevreden met hoe het gegaan is'

Coen Manche, CSG Dingstede. Foto: Aangeleverde foto

Coen Manche (17) uit Koekange doet eindexamen vwo/technasium op CSG Dingstede in Meppel. Woensdag 18 en donderdag 19 mei maakte hij zijn vierde en vijfde examen: Engels en natuurkunde.

„Ik heb de afgelopen dagen twee examens gemaakt. Woensdag stond Engels op het programma, voor dit examen was ik best zenuwachtig. Ik ben niet heel sterk in leesvaardigheid, daarom heb ik ter voorbereiding flink wat oefenteksten gemaakt. Het examen zelf vond ik vrij lang en vooral de eerste paar teksten vond ik lastig. Bij thuiskomst heb ik mijn examen nagekeken, ik kwam tot de conclusie dat ik, ondanks mijn zenuwen en de moeilijke teksten, een voldoende heb gescoord. Hier ben ik zeker tevreden mee.”

„Donderdag was het examen natuurkunde. Ter voorbereiding heb ik woensdagavond naar enkele livestreams gekeken waarin de laatste belangrijke examenonderwerpen werden uitgelegd. Het examen vond ik meevallen. Er waren veel vragen bij die we in de lessen ook geregeld geoefend hebben, dus die kon ik goed beantwoorden. Toch waren er ook een paar vragen waarbij ik op vreemde eindantwoorden uitkwam, maar dit bleek achteraf gewoon de bedoeling te zijn. Bij thuiskomst heb ik ook van dit examen mijn antwoorden gecheckt. Ik kwam tot de conclusie dat ik een ruime voldoende heb gescoord. Al met al ben ik dus zeer tevreden met hoe het gegaan is.”

Nieuws

menu