Carmen Hoogenkamp (16) uit Dwingeloo doet eindexamen havo. 'Ik vond bedrijfseconomie best lastig, er zijn ook niet veel oefenexamens van dit vak beschikbaar'

Carmen Hoogenkamp, Stad & Esch Diever.

Carmen Hoogenkamp, Stad & Esch Diever. Foto: Aangeleverde foto

Carmen Hoogenkamp (16) uit Dwingeloo doet eindexamen havo op Stad & Esch Diever. Woensdag 25 mei maakte zij haar laatste examen: bedrijfseconomie.

„Mijn laatste examen was bedrijfseconomie. Ik vond dit wel een lastig examen, want er zijn niet veel oefenexamens van dit vak die je kunt maken. Ook tijdens de examentraining wisten de docenten niet precies wat er gevraagd zou gaan worden. Er zaten twee vragen in de toets waarbij je best veel punten kon halen, maar ik wist niet zo goed hoe ik hiermee moest beginnen. Je krijgt namelijk veel informatie en daaruit moet je dan een startpunt vinden om de vraag te kunnen beantwoorden. Ik ben wel blij dat de examens er nu opzitten. Ik ben gezellig een paar dagen weg met mijn volleybalteam, dat vind ik heel leuk als afsluiting van de periode. Het blijft wachten op de uitslag, pas dan weet ik of ik geslaagd ben. Ik heb mijn antwoorden ook niet thuis nagekeken, dus het blijft nog even spannend. Ik heb mijn best gedaan en ik hoop dat ik een mooie cijferlijst terug krijg.”