In een pieplein wit kerkje in Witte Paarden bidt een groepje twee keer in de week voor de gemeente Steenwijkerland. De handen eerbiedig vouwen om de zegen over stad en regio te vragen.

Het gaat best goed met Steenwijkerland en dat zou zomaar eens kunnen liggen aan het groepje gelovigen dat twee keer in de week in een klein kerkje in Witte Paarden bidt voor de gemeente, burgemeester, wethouders, ambtenaren en voor de regio.

Een groepje gelovigen bidt twee keer in de week voor de gemeente Steenwijkerland vanuit een piepkleine kerk in Witte Paarden.

Een groepje gelovigen bidt twee keer in de week voor de gemeente Steenwijkerland vanuit een piepkleine kerk in Witte Paarden. Foto: Eelco Kuiken

Beth Tephillâh , ‘huis van gebed’, in het Hebreeuws, zo heet het kleine witte bedehuis dat in Witte Paarden staat. Het gebouwtje was onlangs nog groot in het nieuws door het SBS6-programma Meester Frank Visser doet uitspraak . Eigenaren van het kerkje, Jacqueline en Edwin van Etten uit Steenwijk, hadden een conflict met de buren over een hek en een erfafscheiding. Rechter Visser liet de hamer vallen en daarmee was het gedaan. Werkzaamheden die voortvloeien uit het vonnis voert het echtpaar nu uit. Hun hek moet 6 centimeter verplaatst worden. Regels zijn regels.