Mantelzorger vindt goede zorg vinden vaak moeilijke klus

Veel informatie op de bijeenkomst voor mantelzorgers op de Dag van de Mantelzorg in De Meenthe. Foto Sieb van der Laan

„Het is soms puzzelen de juiste zorg te vinden of de juiste informatie alleen al daarover te vinden. Samen weten we veel en kunnen we elkaar versterken.”

Dit zei Tanja Simonis van Sociaal werk De Kop gisteren op de bijeenkomst in het kader van de Dag van de Mantelzorgers in de evenementenhal van De Meenthe in Steenwijk. Op deze dag werden mantelzorgers in het zonnetje gezet en konden zij bij tal van stands informatie inwinnen over de mogelijkheden die het mantelzorgen kunnen ontlasten.


Welzijnsorganisatie Sociaal Werk De Kop is een groot netwerk met inmiddels 114 organisaties, die mantelzorgers ondersteunen. De mantelzorgers, van wie velen voor het eerst, op de dag waren, waren enthousiast. ‘Positief opladen en geïnspireerd raken’ waren vaak gehoorde opmerkingen van de mantelzorgers. De organisaties kijken tevreden terug op de drukbezochte middag.


Een mantelzorger is iemand die minimaal acht uur per week en langer dan drie maanden onbetaald zorgt voor een naaste. Deze persoon moet woonachtig zijn in de gemeente Steenwijkerland. De mantelzorger kan ook buiten de gemeente wonen.Wil je meer weten of je aanmelden als mantelzorger? Bel dan naar 0521 745 080 of mail naar mantelzorg@sociaalwerkdekop.nl. Voor meer informatie over mantelzorg en mantelzorgondersteuning in Steenwijkerland kun je ook terecht op de website van

www.sociaalwerkdekop.nl

Nieuws

menu