Jeugdtheater Diever speelt King Lear en het Stormpje

Repetitiefoto King Lear.

Elk jaar maken de jeugdleden van het Shakespearetheater Diever aan het einde van het lesprogramma een voorstelling. Dit jaar doen ze dat op vrijdagavond 22 en zaterdagavond 23 april om 19.30 uur en zondagmiddag 24 april om 14.30 uur. Onder regie van theaterdocent Philippien Bos spelen de jongste groepen als voorprogramma Het Stormpje. De productiegroep staat onder regie van theaterdocent Grytha Visser en speelt King Lear.

Het Stormpje

„Twaalf jaar geleden werd de magiër Prospero uit zijn macht ontzet en uit Milaan verdreven. Met zijn dochter Miranda weet de tovenaar op een klein eiland te overleven. Maar dan komt de dag dat er een schip vlak langs zijn eiland vaart; met aan boord: alle oude vijanden van Prospero. Is de tijd voor wraak dan nu eindelijk gekomen? Prospero heft zijn magische staf. Een enorm stormpje steekt op”. Het Stormpje is een bewerking naar tien minuten van De Storm van Shakespeare, gespeeld door de jongste groepen van Jeugdtheater Diever.

King Lear

„Ik verdeel mijn land in drieën zodat ik de handen vrij heb om ongehinderd naar het graf te strompelen. Ik zal onthullen op welk deel mijn drie dochters kunnen rekenen zodat hierover in de toekomst geen gedonder ontstaat. Daarom, geliefde dochters, wie van jullie houdt het meest van papa?” De productiegroep speelt ieder voorjaar een Shakespearestuk, met alle voorbereidingen en repetities die daar bij horen. Immers, jong geleerd is oud gedaan. Grytha Visser regisseert de stukken van de productiegroep.

Al vele jaren biedt Shakespearetheater Diever jongeren uit de gemeente Westerveld en omstreken de mogelijkheid hun toneelvaardigheden te ontdekken en te ontwikkelen onder begeleiding van professionele docenten. Hierbij staat het plezier in toneelspelen voorop.

Philippien Bos en Grytha Visser zijn zeer ervaren theaterdocenten die ook op andere plekken lesgeven en theaterproducties maken met jongeren. In de lesgroepen in Diever wordt niet alleen aandacht besteed aan toneelspelen, maar ook aan de sociale ontwikkeling van de acteurs in spé. Dit gebeurt onder meer door middel van spelletjes en improvisatie-oefeningen. Tijdens de toneellessen komen ook vaardigheden als grimeren en podiumontwerpen aan de orde. Naast de lesgroepen is er een productiegroep en sinds 2020 ook een 18+ groep.

Jeugdtheater Diever is niet alleen een leuke vrijetijdsbesteding voor lokale jongeren, het werkt ook als kweekvijver voor het grote theater. Dit jaar staan diverse jeugdleden op het podium in De Koopman van Venetië.

Kaartverkoop via www.shakespearetheaterdiever.nl ; de ticket- en infolijn (0521 594999) en voor zover niet uitverkocht aan de kassa van het theater.

Nieuws

menu