Jubileum Woudklank afgesloten met muzikaal feestje

Het opleidingsorkest van Woudklank had een bijzondere primeur: voor het eerst werd er tijdens een groot concert gespeeld op de door het Tonckensfonds geschonken basklarinet. Foto Gerrit Boer

De grote zaal van Den Kaat in Zuidwolde zat zaterdagavond 5 november afgeladen vol. Familie, vrienden, donateurs en andere belangstellenden genoten van een concert van Woudklank. De muziekvereniging sloot haar 50-jarig jubileum feestelijk af, met optredens van alle orkesten en slagwerkgroepen.

De muziek was vrolijk, zoals het openingsnummer van het opleidingsorkest ‘I got you’ (of I feel good) van James Brown. ‘The king of pop’, een medley van Michael Jackson nummers, en ook het Halloween-feest werden onder leiding van Ilona Slomp muzikaal gememoreerd. Het harmonieorkest met dirigent Thom Zigterman liet zich eveneens van een luchtige kant zien met de showbandmuziek ‘Los colores de fiesta’ en het snelle, opzwepende latin-nummer ‘La fiesta’. De muzikanten speelden ook een klassieker concertstuk als ‘Aurora dances’ en een afsluitende swingende medley van bekende spirituals. De slagwerkgroep liet onder leiding van waarnemend dirigent Pieter-Bas Vroegindeweij enthousiast van zich horen met diverse bekende nummers als ‘No limit’ van 2 Unlimited, ‘Calm after the storm’ van de The Common Linnets en ‘Rolling in the deep’ van Adele.

Het opleidingsorkest van Woudklank had een bijzondere primeur: voor het eerst werd er tijdens een groot concert gespeeld op de door het Tonckensfonds geschonken basklarinet.

Voorzitter Sophia Wassens blikt dankbaar terug op een mooi jubileumjaar waarin veel extra activiteiten op het programma stonden. „Muziek gaat bij ons echt om samen plezier hebben in wat we doen. Dat is in het afgelopen jaar met uiteenlopende activiteiten en ter afsluiting dit prachtige optreden heel goed gelukt.”

Nieuws

menu