Junior Wampex Vledder heeft nog ruimte voor nieuwe teams

De winnaars van 2019 bij elkaar. Foto: Patrick Brouwer

Na twee jaar onderbreking wordt zaterdag 18 maart de Junior Wampex gehouden in Vledder. De inschrijvingen zijn geopend, maar er is nog volop ruimte voor nieuwe inschrijvingen.

Een ploeg bestaat uit 5 tot 7 jongeren tussen 10 en 16 jaar uit de wijde omgeving van Vledder. De Junior Wampex is het kleine broertje van de volwassen Wampex die altijd in januari plaatsvindt. De tocht voor de jongste deelnemers (10 tot 13 jaar) is 10,5 kilometer lang, de route voor de 14 tot 16-jarigen is ruim 13 kilometer lang. De jongste deelnemers starten vanaf 16.00 uur, de oudste ploeg start rond 19.00 en de laatste deelnemers bereiken rond middernacht de eindbestemming.

Stevige hindernissen

Onderweg zijn er een paar stevige hindernissen, tevens worden wat opdrachten op het water uitgevoerd. De uitdaging bestaat erin om de tocht op basis van een routebeschrijving zo snel mogelijk af te leggen. Daarnaast moeten zo veel mogelijk letters gevonden worden onderweg. Een week voor de Junior Wampex is er ook een instructieavond over de gebruikte routetechnieken.

Naast circa 150 deelnemers zijn er ook 45 vrijwilligers actief om de route uit te zetten, de hindernissen op te bouwen, als posthouder of als fietser om teams die de weg kwijt zijn bij te staan. Zoals elk jaar wordt de eindbestemming pas tijdens de tocht bekend gemaakt.

De Junior Wampex Vledder is een organisatie van de scoutinggroep Van Swieten met een grote groep vrijwilligers uit Vledder en omgeving. Info en inschrijving: www.Vanswietengroep.nl/juniorwampex

Nieuws

menu