Kabelnoord wil Delta-klanten in buitengebied rond Noordwolde wel overnemen. ,,Sommige marktpartijen beloven zaken die ze niet waar kunnen maken.”

Een deel van de gedupeerde inwoners heeft al een glasvezelaansluiting van Kabelnoord in hun woning. Lourens Looijenga

Het bedrijf Kabelnoord adviseert voormalige klanten van concurrent Delta zich alsnog te melden voor een glasvezelaansluiting. Vorige week werd bekend dat Delta de contracten van ruim 300 klanten rond vooral Noordwolde alsnog heeft ontbonden. Die waren al vanaf 2018 in afwachting van hun aansluiting bij Glasvezel Buitenaf, de oude naam van Delta.

Die klanten zijn al die tijd door Delta met brieven aan het lijntje gehouden. Zo zou Kabelnoord de aansluitingen overnemen en zouden de providers van Delta ook op dat net komen. Maar daar was nooit sprake van, al zijn er wel gesprekken gevoerd. Directeur-bestuurder Freerk Wind van Kabelnoord: ,,Sommige marktpartijen beloven zaken die ze niet waar kunnen maken.”

Volop gebeld

Nu Delta de economisch niet interessante contracten heeft ontbonden, zijn de klanten vrij om met aan ander kabelbedrijf in zee te gaan. En er wordt volgens Wind al volop gebeld. ,,Ze zijn blij dat er eindelijk duidelijkheid is en ze willen zich direct aanmelden.” Een deel van de gedupeerde inwoners heeft al een glasvezelaansluiting van Kabelnoord in hun woning. Zij kunnen zich direct aanmelden. Maar ook betrokkenen die nog geen glasvezelaansluiting hebben, komen er alsnog voor in aanmerking.

Aansluitkosten

De eenmalig aansluitkosten zijn 1800 euro. Bij Delta was dat 1600 euro. Klanten kunnen er ook voor kiezen 15 euro per maand te betalen voor de aansluiting. Dat is het maximale bedrag dat Kabelnoord met de provincie heeft afgesproken en wordt ook niet verhoogd (geïndexeerd). Kabelnoord legt met een achtergestelde lening van de provincie Fryslân een glasvezelnetwerk en dit was een voorwaarde.

Nieuws

menu