Kerstconcert Meppeler Mannenkoor

Het Meppeler Mannenkoor. Foto: Wilbert Bijzitter

Na een afwezigheid van 3 jaar geeft het Meppeler Mannenkoor weer een Kerstconcert. Het koor verheugt zich erop en zit volop in de voorbereiding op het concert. Dit zal plaatsvinden op zondag 11 december om 17.00 uur in de Protestantse Kerk IJhorst – De Wijk aan de Kerkweg 8 in IJhorst.

Het Meppeler Mannenkoor bestaat sinds 1926, zingt vierstemmig, heeft een veelzijdig repertoire en staat onder leiding van dirigent Roelof Bosma. Het koor wordt bij het Kerstconcert op piano en orgel begeleid door Mannes Hofsink en daarnaast zal sopraan Judith Sportel haar medewerking verlenen.

Bij diverse concerten heeft het koor aandacht besteed aan de situatie in Oekraïne. Dat zal ook bij het Kerstconcert het geval zijn, omdat het prachtige Oekraïense kerstlied ‘Nowa Radistj Stala’ op het programma staat. Ook het fraaie ‘Candlelight Carol’ van John Rutter wordt ten gehore gebracht. Ook is er ruimte voor samenzang bij ‘Hark the Herald Angles sing’ en ‘Stille Nacht’. Het totale repertoire omvat maar liefst 22 kerstliederen, dus het belooft een gevarieerd kerstconcert te worden. Kaarten à € 12,50 (inclusief een kop koffie of thee) zijn verkrijgbaar aan de zaal of te bestellen via het contactformulier op de website meppelermannenkoor.nl

Het koor geeft ook nog een kerstconcert op 17 december en verder is het koor te zien en te horen tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Meppel in Schouwburg Ogterop op 10 januari 2023.

Nieuws

menu