Kim Janssen naar Kolderveen voor uniek concert!

Kim Janssen treedt eenmalig op in De Vegafabriek. Foto Isolde Woudstra

De Vegafabriek en Muziekcoöperatie Meppel presenteren gezamenlijk het enige concert dat singer-songwriter en wereldburger Kim Janssen in 2022 geeft en dat vindt plaats in de voormalige zuivelfabriek, De Vegafabriek Kolderveen 30A.

De in Nederland geboren Kim Janssen groeide op in Bangkok, Phnom Penh en Kathmandu. Na zijn debuut uit 2009 en twee EP’s, waaronder een samenwerking met The Black Atlantic in wiens band hij ook speelde, imponeerde Kim Janssen in 2017 met het album Cousins, volgens 3voor12 één van de beste Nederlandse albums van dat jaar! Op Cousins haalt Kim in zijn songs herinneringen op uit zijn jeugd. Loi Krathong nachten, aardbevingen en politieke onrust worden verbonden met een huiselijk beeld van voortuinen, verjaardagsfeestjes en Chinese restaurants. Cousins bevat internationale bijdragen van ondermeer Marla Hansen (Sufjan Stevens, The National) en Eiríkur Orri Ólafsson (Sigur Rós).

Inmiddels is Janssen druk bezig met het afronden van z’n nieuwe album. In zijn muziek brengt Kim Janssen verstilling en vervoering bij elkaar. Ingetogen ‘indie folkpop’, of omgekeerd, ‘indie popfolk’. Het bereik van Kim’s stem is indrukwekkend. Op het ene moment laat hij een hoge falsetto klinken, op het andere moment toont hij de diepe, donkere kant van zijn zang.

Oud en nieuw werk

Tijdens deze unieke avond in Kolderveen zal Kim Janssen zich tussen oud en nieuw begeven. Zogenaamde ‘deep cuts’ van zijn oudere albums Ancient Crime (2012) en The Lonely Mountains (2013) worden afgewisseld met zo nu en dan een nieuwe song. Natuurlijk speelt hij zijn laatste single ‘Mickey Mouse March’ een nummer dat Kim Janssen schreef voor het project van Danny van Tiggele, ‘La Belle Epoque’. Songs van zijn prachtplaat Cousins komen zeker voorbij. En misschien nog wel een exclusieve cover. „Want daar leent zo’n solo-concert zich goed voor”, zo verklapt Kim Janssen.

Zangeres Clasine Haringsma alias Immen zal de show voor Kim Janssen openen. Immen heeft een intrigerende warme stem en weet een intieme sfeer met een donker randje op te wekken. Hoewel de meeste liedjes in het Engels geschreven zijn, keert ze soms terug naar haar Friese moedertaal, wat haar liedjes even aards als ondoorgrondelijk maakt.


Het concert vindt op zaterdag 15 oktober plaats in De Vegafabriek (voormalige Zuivelfabriek) te Kolderveen. Aanvang: 20.30 uur (deur open: 20.00 uur) Het 3-gangen-vegamaal dat voorafgaand aan het concert geserveerd wordt is bijna uitverkocht. Concertkaartjes kosten 17,50 euro in de voorverkoop (www.devegafabriek.nl).

Nieuws

menu