Kinderen van buitenschoolse opvang De Bron in Nijensleek aan de kook. Werk van wijlen Bart Gouma wordt afgemaakt

Van links naar rechts Eecke, Tjallien, Silke, Tessa, Elly Zuiderveld, Charissa, Jitske, Sven en Mark. Irna Oosterhuis

Half augustus verschijnt het bijzondere boek BSO aan de kook, een samenwerking tussen Kindcentrum De Bron in Nijensleek en Elly Zuiderveld. Aanleiding voor het boek is een kookworkshop voor de buitenschoolse opvang (bso) van de basisschool door chef-kok Bart Gouma.

Elly Zuiderveld raakte geïnspireerd toen Bart Gouma, ze waren buren in Vledderveen, vol enthousiasme vertelde over deze workshop. Samen bedachten ze het plan om een kinderboek uit te geven met verhalen, recepten én liedjes.

Bart Gouma was vorig jaar bij De Bron om een kookworkshop te geven en vond het een fantastische ervaring. Voor hem was duidelijk dat hij graag meer uit de workshop wilde halen en er een vervolg aan wilde geven. Al pratende met Elly kwam het idee voor het boek BSO aan de kook .

Geheel onverwacht overleed Bart afgelopen februari. Zijn vrouw Gerriët Reinders en Elly Zuiderveld sloegen de handen ineen en besloten samen de uitgifte van het boek door te zetten. Het boek vertelt het spannende verhaal over een bso die een kookworkshop krijgt van de kok van de koning. Naast verhalen staan in het boek tal van recepten, liedjes en tekeningen. De illustraties zijn van Emmi Smid.

Meerdere liedjes

Elly en Rikkert schreven meerdere liedjes die passen bij het boek. Een van de liedjes is BSO de Boei die door de kinderen van het Kindcentrum in Nijensleek gezongen wordt. Elly en Gerriët kwamen meerdere keren op school om samen met de kinderen te oefenen.

Afgelopen zaterdag was de opnamedag in Vledderveen; in een rasechte studio met veel apparatuur werden alle stemmen apart opgenomen. Een heel bijzondere ervaring voor de acht kinderen. „We hadden allemaal een eigen microfoon en een eigen koptelefoon waar we de muziek door heen hoorden”, vertelt een van de zangeressen opgetogen. „In het begin waren we zenuwachtig, maar na wat oefenen en proberen, was dat snel verdwenen.” De leerlingen stonden allemaal vol trots te zingen en vonden het een supermooie ervaring.

Het kinderboek verschijnt half augustus en er komt ook een website. Belangstellenden kunnen het boek al reserveren via het emailadres: elrik@ellyenrikkert.nl .

Nieuws

menu