Kleurrijke expositie bij 10-jarig jubileum Wildschutserve

De postbezorger van Jos van Beek.

Beeldenatelier Wildschutserve aan de Stapelerweg 29 viert haar 10-jarig bestaan met een feestelijke expositie: KLEUR!! Kunst geeft kleur aan ons bestaan, ook in deze soms onzekere tijden. Het tweede lustrum van het Beeldenatelier in De Stapel wordt daarom gevierd met een expositie volkleurrijk en expressief werk van Jos van Beek (acrylschilderijen) en Janneke Hogerheijde (textielkunst). Het werk van genoemde kunstenaars wordt afgewisseld met beelden in brons van Bert Denneman. De expositie is nog te zien tot en met 13 november van vrijdag tot en met zondag tussen 11.00 en 17.00 uur. Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan staat er voor alle bezoekers koffie, thee en iets lekkers klaar.

Sinds de opening in 2012 van Beeldenatelier Wildschutserve organiseren beeldhouwer Bert Denneman en zijn partner Olga de Lange daar regelmatig exposities. Eigen beelden worden daar getoond, in combinatie met werk van regionaal en nationaal bekende kunstenaars. Voor deze jubileumexpositie is gekozen voor de combinatie van de in Noord-Nederland bekende textielkunstenares Janneke Hogerheijde en de (inter)nationaal bekende schilder Jos van Beek.

Jos van Beek (Sint Anthonis) maakt werk dat helder, kleurrijk en zeer expressief is. De schilderijen van de ‘man van de kleur’ zoals Jos wel genoemd wordt, geven aanleiding tot steeds nieuwe ontdekkingen en interpretaties; in zijn schilderijen vormen compositie, dynamiek en een kenmerkend kleurgebruik de basis voor sprankelend werk waar je blij van wordt.

De Dwingeler kunstenares Janneke Hogerheijde maakt kleurrijke textielkunst met een grote verwantschap aan de schilderkunst. Ze werkt vaak met lijncomposities van machinaal gestikte draad op ondergronden van textiel of kunstleer. Daarbij gunt zij zich de vrijheid van imperfectie en juist daardoor ontstaan interessante beelden die de kijker blijven boeien. De bronzen beelden van de hand van Bert Denneman zijn geïnspireerd op waarnemingen in de natuur. De figuratieve beelden van vogels en andere dieren vormen een mooie combinatie met het(half)abstracte werk van Janneke Hogerheijde en Jos van Beek.

Nieuws

menu