Kok van shoarmazaak in Meppel wordt vrijgesproken van poging tot doodslag bij vechtpartij met jongeren uit Wanneperveen: 'Verklaringen jongeren niet consistent'

Een kok van een shoarmazaak aan het Prinsenplein in Meppel, die in september 2020 betrokken raakte bij een vechtpartij waarbij iemand hevige snijwonden opliep, is donderdag door de rechtbank in Assen vrijgesproken van poging tot doodslag.

. Er ontstond diep in de nacht wat oproer voor het restaurant, toen een groep jongeren uit Wanneperveen nog wat te eten wilde bestellen maar de zaak al was gesloten.

. Er ontstond diep in de nacht wat oproer voor het restaurant, toen een groep jongeren uit Wanneperveen nog wat te eten wilde bestellen maar de zaak al was gesloten. Foto: Daan Prest

Tegen de man uit Zwartsluis was twee jaar geëist. Er ontstond diep in de nacht wat oproer voor het restaurant, toen een groep jongeren uit Wanneperveen nog wat te eten wilde bestellen maar de zaak al was gesloten. Toen drie medewerkers het pand verlieten, werden ze kort belaagd. Volgens meerdere getuigen zou de man in de oproer kort en hevig om zich heen hebben geslagen met een scherp voorwerp en een jongen ernstig hebben verwond in het gezicht.

Verklaringen niet consistent

Nieuws

menu