Kolonieconcert

Maria en Nathalia Milstein.

Maria en Nathalia Milstein. Foto mariamilstein.com

De Stichting Kolonieconcerten organiseert op zondagmiddag 18 december het derde concert in de serie Kolonieconcerten. Ditmaal met de gezusters Nathalia en Maria Milstein op piano en viool. Het concert begint om 15.00 uur.

Dit fantastische duo heeft voor zondagmiddag het volgende programma: de Sonate für Klavier und Violine Nr. 3 van Beethoven, de Suite Italienne van Stravinsky, van Webern de 4 Pieces for violin and piano en van Strauss de Sonata in E flat Major op. 18.

Maria Milstein werd in 1985 geboren in Moskou. Op 5-jarige leeftijd begon ze met viool spelen. Ze studeerde bij o.a. bij Ilva Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam en bij Augustin Dumay in Waterloo (België). Maria is prijswinnaar van verschillende grote internationale competities, zowel als soliste als in de kamermuziek. In 2018 ontving zij de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding voor een klassiek musicus, toegekend door het Ministerie van Cultuur. Sinds 2005 vormt ze een duo met haar zuster Nathalia Milstein.

Nathalia Milstein (1995) begon met piano op 4-jarige leeftijd bij haar vader Sergej Milstein. Vanaf 2009 studeerde ze bij hem aan het Geneva Conservatory of Music. In 2013 ging ze studeren aan de Geneva Haute Ecole de Musique. In 2017 nam ze les aan de Barenboim-Said Akademie in Berlijn bij o.a. Andras Schiff. Haar internationale carrière begon toen zij in 2015 de 1e prijs won bij de Internationale Piano Competitie in Dublin. Als speler van kamermuziek speelt zij met grote regelmaat met bekende musici en wordt zij uitgenodigd voor de belangrijke kamermuziekfestivals.

Kaarten zijn verkrijgbaar middels het online bestelformulier, via het e-mailadres kaartverkoop@kolonieconcerten.nl of los zondagmiddag bij ingang van de kerk. Gereserveerde kaarten kunnen worden afgehaald tot 15 minuten voor aanvang concert. Het concert vangt aan om 15.00 uur; de deur van het kerkje opent om 14.15 uur. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.