Koperen Hoogte op de Lichtmis bestaat niet meer. Vanaf nu is het Infinity en het nieuwe restaurant is open

Infinity is open. De basis is een watertoren uit 1932.

Infinity is open. De basis is een watertoren uit 1932. Foto: Willem Braam

Een groot bord op de voormalige watertoren op De Lichtmis is duidelijk: het nieuwe restaurant Infinity is open en dat betekent dat de regio weer kan eten en slapen op hoog niveau. Letterlijk.

Iets later dan gepland is het pand weer open. Maandenlang werd er door de familie Yang hard gewerkt om de blikvanger op te frissen. Dineren, lunchen en zelfs ontbijten, alles is mogelijk. Het restaurant maakt gebruik van streekproducten. De kaart is klassiek met een eigen touch.

Bedrijfsleider is Michael Yang. Hij is van Chinese origine en stamt uit een echte horecafamilie. De familie heeft een all-you-can eat-restaurant in Duiven, De Nieuwe Tijd geheten. Vier jaar geleden kwam de familie en eigenaar van de toren Hennie van der Most en Yang met elkaar in contact. Sinds 1 augustus vorig jaar is Yang eigenaar van de voormalige watertoren op De Lichtmis, op de grens van de gemeenten Staphorst en Zwolle.

Nieuw restaurant

De zestien hotelkamers, het restaurant, de lobby en de parkeerplaatsen zijn weer helemaal up to date. Ook zijn er plannen om een nieuw restaurant aan de toren te bouwen op de begane grond. Yang hoopt dit volgend jaar te realiseren.

De uit 1932 stammende watertoren deed sinds eind jaren tachtig niet meer als zodanig dienst. In 1990 werd de toren in opdracht van Hennie van der Most verbouwd tot het restaurant en hotel De Koperen Hoogte. Het restaurant kwam in 2001 gereed na een acht jaar durende verbouwing. Het bijzondere aan dit restaurant boven in de toren, is dat het langzaam kan ronddraaien. Dat is nog steeds zo.