Koralen Matthäus Passion in Zwartsluis

Het Projectkoor Matthäus Passion Zwartsluis e.o. oefent voor zaterdagavond.

Na twee jaar afwezigheid door de coronacrisis zal er dit jaar op de zondag voor Pasen traditioneel weer een viering plaatsvinden rondom de Matthäus Passion. Het speciaal hiervoor samengestelde Projectkoor Matthäus Passion Zwartsluis e.o., onder leiding van dirigent Christiaan Lameris, heeft ondanks beperkende coronamaatregelen de kansen benut om door te gaan met de repetities. Met als prachtig resultaat om op Palmpasen, zondag 10 april, met een uitvoering te komen waar diverse koorstukken en de koralen uitgevoerd worden.

De viering wordt dit jaar gehouden in de Gereformeerde Kerk aan het Singel. Alle drie kerken dragen het project, dat bij toerbeurt in hun kerkgebouw wordt uitgevoerd.

De koralen en diverse koorstukken worden gezongen uit de ‘Matthäus Passion’ van Johann Sebastian Bach, afgewisseld met lezingen uit het ‘Mattheüs’-evangelie, zoals verwoord in de hoofdstukken 26 en 27. Het is de boodschap van het lijdensverhaal van Jezus. De muzikale begeleiding tijdens de uitvoering is door het Van Wassenaar Consort. Nieuw is, dat er ook enkele aria’s ten gehore worden gebracht, zoals het bekende ‘Erbarme Dich’. Bach blijft mensen wereldwijd aanspreken met deze muziek en het koor wil dit ook graag in Zwartsluis laten horen. De leden van het koor komen uit Zwartsluis en wijde omgeving.

De viering begint om 19.00 uur. Er wordt een collecte voor de onkosten gehouden.

Nieuws

menu