Laatste kans om zienswijze in te dienen tegen Lelystad Airport

Karel Staa

Steenwijkerland - De samenwerkende actiegroepen tegen laagvliegen (SATL), waaronder HoogOverijssel, Red Weerribben-Wieden, LaagvliegroutesNEE (Fryslân) en Red de Veluwe roepen iedereen die nog geen zienswijze tegen Lelystad Airport heeft ingediend op om dat alsnog toe doen.

Weinig mensen in Steenwijkerland hebben dat tot nu toe daadwerkelijk gedaan, merken de actiegroepen. In Gelderland en Midden Overijssel hebben al duizenden mensen bezwaar gemaakt, de Kop van Overijssel houdt zich tot nu toe erg rustig. ‘Terwijl wel bekend is dat veel mensen hier bezwaar hebben tegen de gevolgen van deze plannen’.

Tot en met donderdag (21 februari) is hiervoor nog de tijd.

Forse eindsprint

De actiegroepen hopen op een forse eindsprint, waarmee alle regio's die zijn gelegen onder de laagvliegroutes van en naar Lelystad Airport duidelijk kunnen maken dat de minister pas op de plaats moet maken met de opening van Lelystad Airport voor groot vliegverkeer. Voordat de luchthaven open kan, moet een herindeling van het luchtruim zorgen voor veel hogere en veel efficientere vliegroutes van en naar Lelystad Airport.

Speciaal Steenwijkerland, dat door de laagvliegroutes wel bijzonder zwaar getroffen wordt, dreigt stilte en rust in haar nationale parken maar ook daarbuiten, voorgoed te verliezen.

Iedereen kan met letterlijk één druk op de knop een zienswijze indienen, door gebruik te maken van de module op de website van SATL: https://satl-lelystad.nl/zienswijze-indienen.