Lenig door een hindernis van banden bij de Junior Wampex in Vledder

Van hindernis naar hindernis tijdens Junior Wampex

Van hindernis naar hindernis tijdens Junior Wampex Foto: Wilbert Bijzitter

De Junior Wampex in Vledder van de scouting groep Van Swieten bracht zaterdag 106 jongeren verdeeld over 19 ploegen in beweging. Dat waren er nogal wat minder dan in voor-coronajaren.

Niettemin was Chris Vanwinsen tevreden met de deelname. „We hadden op 150 gerekend zoals de voorbije jaren, maar we zien dat er door drie jaar corona toch vaste groepjes zijn afgevallen. De routine zit er niet meer in, maar de verwachting is dat er volgend jaar wel weer meer meedoen. Iedereen was weer heel enthousiast.”

Het aantal vrijwilligers heeft niet te lijden gehad van de coronastop. Met een team van vijftig mensen en een verjongd zeven leden tellend organisatiecommissie is er volop toekomst voor de aloude Junior Wampex. De jongste deelnemers liepen een traject van 10 kilometer en de tieners van 13 tot 16 jaar liepen drie kilometer meer. Onderweg moesten ze met een vlot een ven oversteken, twee klimparcoursen afleggen en een stapelopdracht in teamverband uitvoeren en zich al hangend aan touwen verplaatsen over een stapstenen pad op hoogte. Mooie uitdagingen die slaagden bij prachtig voorjaarsweer.

De organisatie maakt zich inmiddels op voor de volgende editie. „Wat steeds zwaarder wordt is het vergunningentraject”, zegt VanWinsen. „Voor activiteiten in het bos moet je aan heel veel regels voldoen, daar hoort nu ook een stikstofberekening bij. Dat is heel anders dan drie jaar geleden, maar het is dit jaar gelukt en we verwachten die hindernissen in de toekomst ook te kunnen nemen.”