Lions helpen zo'n duizend slechtzienden

De golfers op de baan van Havelte.

De golfers op de baan van Havelte. Aangeleverde foto

Een prachtige dag voor de deelnemers en voor het goede doel. Na 2 jaar (als gevolg van covid) vond 3 juni het 29e Lionsgolftoernooi plaats, georganiseerd door de clubs van Meppel en Steenwijk. Sponsoren, inschrijfgelden, een verloting en een fantastische veiling brachten een bedrag op van € 21.500,-, inclusief bijdrage van Wilde Ganzen.

Onder ideale omstandigheden, lekker zonnetje en weinig wind, was de uitstekend onderhouden golfbaan in Havelte de beste plek om sportiviteit, kunde, competitie en genot te laten samenkomen. De groepsfoto maakt dat in 1 oogopslag duidelijk.

Dit jaar was de bestemming van de opbrengst Fight for Sight. Dit fonds zorgt er voor dat in de hele wereld het gezichtsvermogen aan de allerarmsten kan worden teruggegeven. Op een totale bevolking van 8 miljard mensen zijn er naar schatting 36 miljoen blinden en 217 miljoen slechtzienden. Staaroperaties zijn relatief eenvoudig maar te duur voor mensen die onder de armoedegrens leven. Het resultaat is een wereld van verschil voor de betrokkenen. De Lions hopen met deze bijdrage ruim 1000 mensen te helpen.