Margot Limburg met eigen werk in Koloniekerkje

Margot Limburg speelt donderdag 19 mei eigen werk in het Koloniekerkje. Foto: Anneke ter Schure

Op donderdag 19 mei speelt folkzangeres Margot Merah, die in deze regio beter bekend is als Margot Limburg uit Paasloo, met twee geweldige muzikanten in het Koloniekerkje in Wilhelminaoord. Tijdens het concert presenteert ze haar nieuwe solo CD Take Heart met een mix van melancholische ballades, romantiek en een vleugje country. Daarbij waan je je soms in Ierland en dan weer in de New Yorkse folkscene uit de jaren zestig.

Al meer dan 20 jaar tourt de Paaslose folkzangeres Margot Limburg de wereld over. De laatste jaren vooral met haar duo The Lasses, waarmee ze onder meer in de Verenigde Staten en Japan optrad. The Lasses zijn ook op Steenwijks festival Kopje Cultuur vaste gast en speelden al eens eerder in een uitverkocht Koloniekerkje in Wilhelminaoord. Op 19 mei komt Margot daar terug met dit keer haar trio, waarmee ze voornamelijk zelf geschreven liedjes laat horen.

Samen met multi-instrumentalist Alan McLachlan en contrabassist Gerco Aerts speelt Margot nummers van haar nieuwe CD Take Heart. Met haar voeten stevig in de traditie van de Keltische folkmuziek, vertelt Margot ook met haar eigen (muziek)verhalen over het leven. Simpel en klein, met een diepere laag die maakt dat mensen er iets van zichzelf in herkennen. Haar melancholische liedjes worden daarom als hoopvol en troostrijk ervaren. Haar warme, ervaren stem ontroert.

De eerste single van de CD, Standing Still kwam eind oktober vorig jaar uit, een melancholisch nummer over de beleving van het hier en nu in een tijd met veel onzekerheden. Op 7 januari volgde Know Me. Een folk-jazz nummer waarin ze oproept niet te snel te oordelen. En op 4 februari – Wereldkankerdag – verscheen de speciale video van het nummer Calling You On. Over een kruispunt in het leven en kiezen voor de toekomst in plaats van voor het verleden. Het album Take Heart verscheen op 13 februari en stond op nummer 1 in de Euro Americana Chart.

Zie ook www.margotmerah.nl

Nieuws

menu