Matricale zoekt oud-leden voor jubileumconcert

Het koor repeteert elke woensdagavond in de Doperkerk. Foto: Matricale

In 2022 is het tien jaar geleden dat het koor Matricale werd opgericht. Dirigent Klaas Peter van der Laan wilde een koor van kwaliteit om ongewone en vaak niet eenvoudige muziek te zingen: muziek uit de Renaissance en vroegste Barok. Zo begon het koor met het instuderen van werken van Claudio Monteverdi. Die muziek is vijfstemmig en sindsdien bestaat het koor uit sopranen, mezzosopranen, alten, tenoren en bassen.

Nu, een decennium en verschillende programma’s later, wil het koor vieren dat ze al zo lang deze en andere muziek zingen. De afgelopen tien jaar is een repertoire ingestudeerd. Daarnaast is er nieuwe muziek (voor het koor) van Monteverdi. Verder zijn er werken van onder meer Sweelinck, Josquin des Prez, een paar romantische componisten en muziek van de 20e en 21e eeuw. Sommige van die stukken zijn speciaal voor Matricale geschreven.

Het koor hoopt, door voormalige leden van het koor uit te nodigen, er een reünie van te maken, waar uiteraard ook ruimte is voor nieuwe leden. Van april tot en met september wordt elke woensdagavond gerepeteerd, zodat het koor de eerste helft van oktober (waarschijnlijk het weekend van vrijdag 14 oktober) een concert kan geven. Matricale repeteert op woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur in de Johannes de Doperkerk in Vledder. Aanmelden of meer informatie vragen kan via: www.matricale.nl

Nieuws

menu