Personeelstekort speelt installateurs zonnepanelen al enige tijd parten. Meer handen aan het paneel zijn hoognodig

De vraag naar zonnepanelen is ‘gigantisch’, maar de stroomramen zijn niet meer aan te slepen. Eenvoudigweg omdat ze slechts mondjesmaat aangeleverd kunnen worden. Corona was er eerst de oorzaak van dat de productie van zonnepanelen drastisch naar beneden werd bijgesteld. De oorlog in Oekraïne en bijgevolg de astronomische stijging van de energieprijzen deed de vraag naar dit duurzame product echter alleen maar toenemen.

Slurink en Tromop voor het bedrijf van de Eekhorstweg in Meppel: "Wij richten ons alleen op zonne-energie en de producten die wij daarvoor afnemen komen allemaal uit Europa."

Slurink en Tromop voor het bedrijf van de Eekhorstweg in Meppel: "Wij richten ons alleen op zonne-energie en de producten die wij daarvoor afnemen komen allemaal uit Europa." Foto: Aangeleverde foto

Een ander bijkomend, maar niet onbelangrijk probleem voor de klant, die een portie panelen heeft besteld, is het personeelstekort in de energiebranche, zij het dat zij daarin niet de enige zijn. Vooral installatiemonteurs zijn gewild, de roep om meer handen aan het paneel en op het dak is zonneklaar. Maar daarmee zijn nog niet alle problemen opgelost. Ook aan de zogeheten omvormers is niet gemakkelijk te komen. De omvormer is een apparaat dat de opgewekte energie van zonnepanelen omzet in bruikbare stroom voor huishoudens of bedrijven, absoluut noodzakelijk voor een goed functionerende energiebron.

Nieuws

menu