Meester Koos (79) neemt afscheid van basisschool 't PuzzelsTuk. 'Ontzettend veel voor school gedaan, we gaan hem missen'

Meester Koos neemt afscheid van 't PuzzelsTuk in Tuk. Een dans, een lied, mooie cadeaus en toespraken van de kinderen.

Meester Koos neemt afscheid van 't PuzzelsTuk in Tuk. Een dans, een lied, mooie cadeaus en toespraken van de kinderen. Foto: Basisschool 't PuzzelsTuk

Hij is altijd als eerste op school, staat voor dag en dauw de ramen te lappen, houdt de entree netjes en is voor iedere klus inzetbaar. Maar daar komt na vandaag een einde aan. Meester Koos Haagen (79) gaat met pensioen en neemt afscheid van basisschool ‘t PuzzelsTuk in Tuk.

Uit volle borst zingen de kinderen het ingestudeerde lied voor meester Koos. Ze zijn allemaal feestelijk gekleed. Ouders klappen enthousiast mee. Ballonnen en een spandoek sieren het schoolplein. Koos ziet het allemaal aan met een grote glimlach op zijn gezicht.

Maar liefst 65 jaar lang heeft meester Koos gewerkt. De laatste acht jaar op basisschool ‘t PuzzelsTuk als conciërge. „Hij heeft ontzettend veel voor de school gedaan”, vertelt een van de juffen. „Oud papier, magazijnwerkzaamheden, fietsen van de kinderen repareren, boodschappen halen, heel veel klusjes zoals lampen vervangen, borden ophangen, het schoolplein onderhouden, zelfs op het dak van de school is hij te vinden.” Ook regelde hij koekjes voor de juffen en was hij altijd in voor een rekenles waarbij de leerlingen moeten leren tellen, zodat hij snoepjes kon halen voor de kinderen. „We gaan hem missen!”

En wat de kinderen het allermeest gaan missen aan meester Koos? „De ijsbaan die hij altijd maakt als het gaat vriezen”, „zijn grapjes!”, „Gewoon, meester Koos zelf.”

Natuurlijk gaat ook Koos de kinderen missen, de meesters en de juffen, de klusjes die hij altijd deed. Maar het is tijd om te gaan genieten, samen met zijn vrouw Riet. Hij heeft nu tijd om vaker aan de waterkant te zitten, vissen is zijn grootste hobby.