Fondsmanager van het Ondernemersfonds Westerveld Marjolein Rink (rechts) en Alfred Schoenmaker van Retrospect in Dieverbrug overhandigden vrijdag de pakjes met memorykaarten voor de klanten van de voedselbank aan een vrijwilliger van de Voedselbank.

Memorykaarten van decemberactie Ondernemend Westerveld zijn beschikbaar gesteld aan voedselbank

Fondsmanager van het Ondernemersfonds Westerveld Marjolein Rink (rechts) en Alfred Schoenmaker van Retrospect in Dieverbrug overhandigden vrijdag de pakjes met memorykaarten voor de klanten van de voedselbank aan een vrijwilliger van de Voedselbank. Frens Jansen

Havelte - Een deel van overgebleven pakjes met stickers van de decemberactie van Koepel Ondernemend Westerveld is beschikbaar gesteld aan de Voedselbank Westerveld. Klanten van de voedselbank worden zo ook in de gelegenheid gesteld een Westervelds memoryspel samen te stellen.

In de decembermaand van 2020 hebben inwoners van Westerveld bij vele ondernemers in de gemeente kunnen sparen voor het Westervelds memoryspel. Dit initiatief van Koepel Ondernemend Westerveld werd uitgevoerd door Retrospect Boekproducties uit Dieverbrug en mogelijk gemaakt door Ondernemersfonds Westerveld. Het memoryspel bevat mooie afbeeldingen die gemaakt zijn in de gemeente Westerveld. Een deel van de afbeeldingen is beschikbaar gesteld door Bourgondisch Westerveld, die in 2019 foto’s verzamelde voor een foto-expositie op spandoeken ter grootte van bouwhekken.

Tussen de stickers met afbeeldingen waren ook gouden kaarten verstopt met daarop prijzen, aangeboden door ondernemers. Volgens voorzitter Annet Varekamp van Koepel Ondernemend Westerveld is de actie een groot succes. „Er werd druk gespaard, geruild, gespeeld en er werden verhalen aan elkaar verteld naar aanleiding van foto’s. Wel zorgde de tweede lockdown er voor dat een aantal deelnemende ondernemers, als gevolg van het sluiten van de winkels en panden, niet alle pakjes met stickers en prijzen heeft kunnen vergeven.”

Positief ontvangen

Via Facebook zag de organisatie het initiatief van Winanda Koning uit Diever om een deel van de overgebleven pakjes met stickers aan Voedselbank Westerveld te schenken. Dit initiatief is door de ondernemers van Westerveld en door de voedselbank zelf als zeer positief ontvangen. Klanten van de voedselbank hebben vrijdag een doos ontvangen met daarin een verzamelemmertje en voldoende pakjes met stickers, inclusief eventuele gouden kaarten met prijzen, om het Westervelds memoryspel compleet te kunnen maken.

Op een groot deel van de gouden kaarten staat een inleverdatum van 31 januari 2021. Door de tweede lockdown konden nog niet alle gouden kaarten worden ingeleverd. Een aantal ondernemers stelt daarom de uiterlijk inleverdatum uit tot 30 juni 2021. Iedereen die nog niet de gouden kaarten heeft ingewisseld, kan contact opnemen over het inlevermoment met het bedrijf dat de gouden kaart beschikbaar heeft gesteld.