Minder autodiefstallen in Steenwijkerland

Arends

Steenwijkerland - In de afgelopen 5 jaar is het aantal autodiefstallen in Steenwijkerland flink afgenomen. Vergeleken met 2016 zijn er vorig jaar 60 procent minder auto’s gestolen. Ook ten opzichte van 2019 is er een daling te zien.

Dit concludeert vergelijkingssite Autoverzekering.nl op basis van data van de politie.

„Als het aankomt op autodiefstallen, is Steenwijkerland de afgelopen jaren een stuk veiliger geworden”, aldus Yannick Kuijpers van Autoverzekering.nl. „Vijf jaar geleden werden in de eerste 9 maanden van het jaar nog 5 auto’s gestolen, maar dat is in 2020 gedaald tot 2 auto’s”.

Het dalende aantal autodiefstallen is prettig voor autobezitters in Steenwijkerland: „Een vermindering van het aantal diefstallen leidt namelijk tot een verlaging van de autoverzekeringspremie”, zegt Kuijpers. „Hoe kleiner de kans dat een auto wordt gestolen in een bepaalde regio, hoe minder risico verzekeraars toekennen aan deze regio. Door deze manier van risicobepaling kan dezelfde auto in Steenwijkerland veel goedkoper zijn om te verzekeren dan in Zwolle, waar jaarlijks veel meer auto’s worden gestolen”.