Minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid groeide op in Meppel. 'Breekt er weer een coronapandemie uit, dan willen we het sluiten van scholen maximaal voorkomen'

Minister Ernst Kuipers (62) van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (D66) zit in hemdsmouwen aan een vergadertafel in zijn ruime, modern ingerichte kantoor op het Haagse departement. Hij is in een uitstekend humeur. Begrijpelijk als je wordt uitgenodigd het gesprek te beginnen met een terugblik op je jeugd in Meppel.

Minister Ernst Kuipers.

Minister Ernst Kuipers. Foto: ANP/Sem van der Wal

De oudste zoon van de sympathieke en hardwerkende huisarts Kuipers uit de Wibautstraat en later de Linthorst Homanstraat kijkt terug op een „absoluut gelukkige jeugd”.

Hij is zelf ook een harde werker, eerst als medisch specialist, later als de voorzitter van de raad van bestuur van het Erasmus Medisch Centrum en nu als minister van Volksgezondheid. Dat harde werken heeft hij geleerd van zijn ouders. Vader was altijd in de weer met zijn patiënten. Moeder was de manager van het gezin met vijf jongens en van de praktijk. Zij deed de administratie en verzorgde later in Creil in de Noordoostpolder ook de apotheek van de praktijk.

Nieuws

menu